Gwvakken.nl

Zo verwijder je een wespennest in huis

Deel artikel

Last van een wespennest in huis? Vervelend en potentieel gevaarlijk. Daarom is het van essentieel belang dat je het wespennest zo snel mogelijk verwijdert. De volgende tips helpen je om een wespennest effectief te verwijderen.

Tips voor het verwijderen van een wespennest in huis

Voordat je een wespennest gaat verwijderen, is het belangrijk dat je eerst zeker weet dat je geen wespensteek allergie hebt. Doe daarom een allergietest bij je huisarts. Blijkt daaruit dat je allergisch bent voor wespen? Dan weet je meteen dat je een wespennest niet zelf moet verwijderen, maar de klus moet overlaten aan een betrouwbare en professionele wespenbestrijder. 

Volg de volgende tips om zelf een wespennest te bestrijden: 

1. Draag goede beschermende kleding

Het is heel belangrijk dat je goede beschermende kleding draagt als je een wespennest probeert te verwijderen. Dit is om te voorkomen dat je gestoken wordt. Ook al ben je niet allergisch voor een wespensteek, dan kan het alsnog erg pijnlijk zijn. Daarom is het heel belangrijk om goede, beschermende kleding te dragen.

2. Wespenspray, gebruik het veilig

Besluit je een wespennest zelf te verwijderen met een wespenspray? Doe dit dan altijd veilig. Lees eerst altijd heel zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de wespenspray en neem ook deze aanwijzingen serieus. 

Als dat zo is, zorg dan dat er geen kinderen of huisdieren in de buurt zijn en zorg dat het wespennest goed omkaderd is. Ruim dode wespen onder wespennesten onmiddellijk op. Wespen worden bedekt met giftige wespenspray. Dit is niet alleen dodelijk voor wespen, maar ook giftig voor andere dieren.

Bel een professionele wespenverdelger

Eigenlijk is het in alle gevallen de beste keuze om de wespennest bestrijding over te laten aan een professionele wespenverdelger. Als een wespennest in een muur zit, op je zolder of onder dakpannen, dan heb je zeker hulp van een vakman nodig. Hij kan een wespennest snel, veilig en vakkundig voor je verwijderen. Is het wespennest op afstand van je huis? Dan kun je overwegen het wespennest met rust te laten, vooral als de wesp tot een minder agressieve wespensoort behoort. 

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb