Gwvakken.nl

Wat te doen als de vraag naar nieuwbouw groter is dan het aanbod?

Deel artikel

Een woning kopen kan snel gedaan worden als je een flink budget tot je beschikking hebt of een grote hypotheek kunt afsluiten. Heb je echter wel met een bepaald budget te maken en  kun je niet zomaar alles kopen wat je wilt? Dan is het gezien het feit dat de vraag naar woningen nog altijd groter is dan het aanbod, niet altijd even eenvoudig iets te vinden dat geschikt is. Kijk daarom ook eens binnen de nieuwbouw op NieuwWonen Stedendriehoek om te zien of daar wellicht wat voor jou te vinden is. 

Schrijf je altijd op tijd in

Als je een woning zoekt kun je daarbij voor jezelf bepalen of je een nieuwbouwwoning wilt of liever een bestaand huis. Beide vormen hebben hun voor- en nadelen dus het is maar wat jij zelf belangrijk vindt. Het totale woningaanbod in Nederland is echter nog altijd kleiner dan de vraag ernaar dus er sprake van schaarste op de woningmarkt. Dit geldt ook voor nieuwbouw. Als je dus graag in aanmerking wilt komen voor een nieuwbouwwoning dien je er zeker rekening mee te houden dat je je daarvoor altijd op tijd inschrijft en dat dan nog steeds de kans bestaat dat je uitgeloot wordt. 

Kijk waar gebouwd wordt

In het oosten van het land kun je bij NieuwWonen het beste eens kijken in de regio van de zogenaamde Stedendriehoek. Deze omvat plaatsen zoals Apeldoorn, Deventer en Zutphen en nog van alles en nog wat dat daar tussen ligt. Ook daar wordt veel aan nieuwbouw gedaan zodat je terecht kunt komen in een natuurlijke omgeving waar je rustig woont en toch van alle gemakken voorzien bent. Er worden woningen in verschillende prijsklassen gebouwd dus kijk altijd goed wat binnen je budget past. 

Heb geduld en wacht tot je je droomhuis vindt

Zolang de vraag naar nieuwbouwwoningen het aanbod blijft overtreffen zul je niet altijd direct je droomhuis vinden. Dan kun je genoegen nemen met een andere woning of nog even wachten indien mogelijk. Er zijn ook woningen gepland waar nog niet meteen aan gebouwd wordt maar daarover is de nodige informatie te vinden zodat je kunt kijken of dit iets voor jou is. Je schrijft je sowieso het beste altijd op meer plaatsen in zodat de kans dat je een woning vindt die aan jouw wensen voldoet alleen maar groter is. Lees hier meer over hoe het werkt met inschrijven.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb