Gwvakken.nl

Waar moet u aan denken bij het laten vervangen van uw dak?

Deel artikel

Een dak vervangen is een ingrijpende renovatie, maar deze kan u wel veel voordeel opleveren. Als het dak van uw woning in dusdanige staat is dat renovatie niet meer mogelijk is dan is vervanging de enige overgebleven optie. Natuurlijk is dit een ingrijpende keuze, ook financieel. Maar vaak kunt u voor dit soort groot onderhoud een lening afsluiten of uw hypotheek laten verhogen. Daardoor zal de betaling voor u wellicht wat eenvoudiger te realiseren zijn. Een goed onderhouden huis met een nieuw dak verhoogt bovendien de verkoopwaarde van uw huis. Dit is van belang als u het huis wilt verkopen, maar een nieuw dak verhoogt natuurlijk ook uw wooncomfort.

Wat voor dak gaat u laten plaatsen?

Laat u uw dak vervangen dan kunt u kiezen uit verschillende opties. In Nederland is het traditionele pannendak nog steeds mateloos populair. Maar u kunt natuurlijk ook een bitumen dak laten plaatsen of kiezen voor een groen dak. Dat is een dak met beplanting van vetplanten, heesters, bloeiende planten en grassen. Behalve dat het dak zeer goed isoleert draagt u ook bij aan een beter milieu. Uw dak wordt een vrijplaats voor insecten en andere kleine ongewervelde dieren. Deze trekken op hun beurt weer vogels en vleermuizen aan. Een groen dak vraagt over het algemeen weinig onderhoud.

Vraag altijd een offerte voordat uw uw dak laat vervangen

Het is belangrijk om altijd een offerte te vragen voor het vervangen van uw dak. U kunt eventueel verschillende opties laten berekenen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Een offerte vragen bij verschillende bedrijven kan interessant zijn omdat u dan prijzen kunt vergelijken. U kunt direct in contact komen met dakdekkers bij u in de buurt (bijvoorbeeld dakdekker Tilburg) via Dak Pro. Het gaat altijd om erkende dakdekkersbedrijven die ruime ervaring hebben met onderhoud van en vervangen van daken.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb