Gwvakken.nl

Voor- en nadelen van een tegelvloer

Deel artikel

Veel mensen hebben tegelvloeren in ruimtes zoals hun badkamer en soms ook hun garage. Echter zijn er ook enorm veel leuke tegelvloeren die prima passen in de keuken of woonkamer. Een tegelvloer op deze plek heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Deze zal ik in dit artikel met jullie doornemen.

De voordelen

Om te beginnen heb je enorm veel verschillende soorten tegelvloeren. Zo heb je namelijk Kerlite tegels en Gardenia Orchidea tegels. Dit zorgt er dan ook voor dat je voor elke woning wel een geschikte tegelvloer kunt vinden. Hiernaast zijn de vloeren dan ook de perfecte vloeren voor de moderne huisstijl. Er zijn veel strakke tegelvloeren die toch nog een extra beleving geven aan de woning.

Naast dat de vloeren erg mooi zijn. Zijn de vloeren ook enorm duurzaam. Tegels gaan over het algemeen enorm lang mee en dit komt mede doordat ze zo eenvoudig te onderhouden zijn. Je kan ze namelijk makkelijk schoon maken met wat water en zeep.

De nadelen

Ook de tegelvloeren hebben een paar nadelen. Zo is de vloersoort erg hard en kan glad aanvoelen wanneer de vloer vochtig is. Dit zorgt ervoor dat je hard kan vallen wanneer je uitglijdt. Hiernaast kan de vloer in de winterse maanden koud aanvoelen. Dit kan je natuurlijk voorkomen door vloerverwarming aan te leggen, maar dit is weer een extra investering die niet iedereen wilt doen.

Over het algemeen worden de tegelvloeren steeds populairder. Dit komt door de handige voordelen en de beperkte nadelen. Wil je nou ook een tegelvloer aanleggen? Neem dan een kijkje bij Tegelsconcept voor de mooiste tegelvloeren.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb