Gwvakken.nl

Tips voor aanschaffen van zonnepanelen

Deel artikel

Zonnepanelen zijn een geweldige investering voor de toekomst. Het verlaagt niet alleen je energierekening, maar het draagt ook bij aan een duurzamere wereld. Het aanschaffen van zonnepanelen is een behoorlijke investering, maar met een gemiddelde terugverdientijd van 5 jaar zijn ze redelijk snel terugverdiend. Omdat de aanschaf een behoorlijke investering is wil je wel de juiste keus maken. In deze blog lees je een aantal tips voor het inschakelen van een zonnepaneleninstallateur. 

Handige tips

Het kopen van zonnepanelen is geen dagelijkse kost. Vooral als je nog niet veel weet over zonnepanelen is het verstandig om je hierin eerst goed te verdiepen. Hieronder lees je een aantal tips die je kunnen helpen bij het koopproces:

  1. Analyseer je energiebehoeften: Voordat je zonnepanelen laat installeren, is het belangrijk om je persoonlijke energiebehoeften te analyseren. Kijk naar de hoeveelheid energie die je in het verleden hebt gebruikt. Als je van plan bent om een elektrische auto aan te schaffen of iets anders wat meer energie verbruikt is het belangrijk om hier rekening mee te houden. 
  2. Vergelijk verschillende soorten panelen: Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, zoals monokristallijne, polykristallijne of dunne-film zonnepanelen. Elk type heeft unieke eigenschappen en een eigen prijs. Raadpleeg een zonnepaneleninstallateur om te bepalen welk type het beste bij jouw situatie past. Op zoek naar een zonnepaneleninstallateur in Friesland? Kijk op deze pagina voor meer informatie: https://www.zonnepanelen-expres.nl/friesland/
  3. Maak een legplan: De juiste plaatsing en oriëntatie van de zonnepanelen is van groot belang. Het is verstandig om eerst een legplan voor de zonnepanelen te maken. Je wilt natuurlijk wel dat je zonnepanelen zoveel mogelijk stroom opbrengen. Bij het maken van een legplan wordt rekening gehouden met verschillende obstakels, zoals een dakkapel of dakraam. 
  4. Kijk naar garanties en certificeringen: Voordat je zonnepanelen gaat kopen is het verstandig om onderzoek te doen naar garanties en certificeringen van verschillende merken. Niet alle installateurs werken met dezelfde merken. Dus het is belangrijk dat je een installateur uitkiest die aan jouw behoeften voldoet. 
  5. Subsidies en leningen: Het aanschaffen van zonnepanelen is een behoorlijke investering. Kijk daarom naar mogelijkheden, zoals subsidies of leningen die beschikbaar zijn in jouw gemeente of provincie. Bereken ook de terugverdientijd om de investering aantrekkelijker te maken. 
Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb