Gwvakken.nl

Tips huis bouwen of verbouwen

Deel artikel

Huis verbouwen tipsEen eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb je het voordeel dat je een huis zal hebben dat volledig naar je eigen wensen en smaak is ingedeeld. Maar een huis bouwen of verbouwen doe je niet van de ene dag op de andere. Vaak duurt het al even om deze stap effectief te gaan zetten en dan moet je er ook nog aan gaan beginnen. Best is om je te laten omringen door mensen die er iets van kennen, architecten, aannemers, noem maar op. Maar de lijst met aannemers is zo lang dat je niet weet hoe een goede uit te kiezen. Aangezien het toch om de bouw van jouw droomhuis gaat geven we hier op www.Gwvakken.nl een aantal tips om goed van start te kunnen gaan.

Neem je tijd en beslis niet overhaast

Een goede aannemer zoeken vergt tijd en veel vergelijkwerk. Het is belangrijk om websites van aannemers te bekijken en vergelijken, naar meningen op zoek te gaan en eventueel polsen naar ervaringen bij mensen die je kent. Referenties zijn namelijk enorm belangrijk als het gaat om aannemers. Denk je er een gevonden te hebben? Wees dan zeker niet verlegen om een offerte vragen en om je aannemer te controleren. Een goede aannemer kan je een degelijke, gedetailleerde en onderbouwde offerte bezorgen want prijs en kwaliteit zijn bij het bouwen van een eigen huis zeer belangrijk.

Factuur, geen cash

Heb je de aannemer gevonden waar je altijd naar zocht dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Vraag bijvoorbeeld altijd een factuur en betaal nooit cash. Doe je dit toch? Vraag dan om een betaalbewijs en doe het voor niet al te grote bedragen. Anders ben je illegaal bezig en kan je niets bewijzen als er een conflict moest ontstaan.

Wees kritisch en communiceer

Heb je ergens vragen bij of zit je iets niet helemaal lekker? Stel je vragen en uit je ongenoegen als je over iets je twijfels hebt. Het gaat om de bouw van je eigen droomhuis dus hier mag je best kritisch over zijn. Op tijd en stond communiceren kan vele problemen en conflicten veroorzaken. Heb je toch een serieus conflict en geraak je er niet uit, dan kan je je architect altijd om raad vragen.

5/5 - (2 stemmen)

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Eigen woning en bouwgrond kopen
Huis kopen

Eigen woning en bouwgrond kopen?

Voor heel veel twintigers is het een belangrijke stap in het leven: de stap zetten om een huis te kopen. Sommige koppels of alleenstaande twintigers