Gwvakken.nl

Nieuw deurbeslag kopen

Deel artikel

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om te gaan voor nieuw deurbeslag. De deurbeslag die je hebt, kan namelijk verouderen en dat kan vervelende en verregaande gevolgen hebben. Deurbeslag is namelijk een begrip wat wij gebruiken om alles waarmee een deur vast zit, gebruikt wordt. Je kunt hierbij dus aan een hoop verschillende onderdelen van de deur denken. in deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij deurbeslag. Wat is deurbeslag precies en waarom is het belangrijk om deurbeslag eens in de zoveel tijd te vervangen?

Wat is deurbeslag precies?

Met deurbeslag wordt dus alles bedoeld waarmee een deur vast zit in de opening, maar ook waarmee je de deur opent. Denk aan een klink om de deur open te kunnen maken, scharnieren waardoor de deur open kan gaan en het slot waarmee je de deur eventueel op slot kunt draaien. De combinatie van al deze dingen wordt gecategoriseerd onder de noemer deurbeslag. Dat maakt dan ook vrij duidelijk wat er precies aan de hand is wanneer deurbeslag niet meer goed is want dit geeft namelijk een inbreker de mogelijkheid om veel sneller in te breken in de woning dan wanneer de deurbeslag nieuw is.

Nieuw deurbeslag kopen

Het kopen van deurbeslag is dus een goede manier om inbrekers tegen te gaan. Inbrekers gaan uiteraard met de tijd mee en dat houdt dus ook in dat zij steeds betere technieken verzinnen om in te kunnen breken in een woning. Tegenwoordig hebben zij bijvoorbeeld de techniek die kerntrekken genoemd wordt. Ze boren met een elektrische boor een grote schroef in het slot en vervolgens trekken zij deze er hardhandig uit. Wat er vervolgens overblijft is een kapot slot en een open deur waardoor de inbreker gemakkelijk naar binnen kan gaan. Dit geeft natuurlijk een ontzettend naar en onveilig gevoel en om dat tegen te gaan is het dus een goed idee om de deurbeslag eens in de zoveel tijd te vervangen. Er zijn tegenwoordig namelijk gewoon sloten die bestand zijn tegen de nieuwste technieken, maar zoals met alles zal ook dat een kwestie van tijd zijn voor de inbrekers door hebben hoe zij de nieuwere sloten kapot kunnen maken.

Overige deurbeslag

Overigens is het ook leuk om deurbeslag te kunnen vervangen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een deurklink aan te schaffen welke past bij het interieur of een deur die piept te vervangen door de scharnieren van de deur te vervangen. Deurbeslag is dus een breed onderwerp waar verschillende onderdelen onder vallen. Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om hier goed na te kijken of om dit na te laten kijken om inbraak in de woning te voorkomen.


Bron: weijntjes.nl

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb