Gwvakken.nl

Je nieuwe huis laten renoveren

Deel artikel

Nieuwe huis laten renoverenEen huis kopen is een grote en belangrijke stap in ons leven. Maar helaas is het ook een heel kostelijke stap in ons leven en moeten we er vaak heel hard voor sparen en een lening aangaan. Daarom kan het perfect zijn dat je niet meteen het huis van je dromen kan kopen omdat het financieel gewoon nog niet mogelijk is. Daar is natuurlijk niets mis mee. Sommige mensen kopen daarom een huis dat niet meteen volledig naar hun wensen is maar van plan zijn om het huis wel te renoveren en het zo te kunnen inrichten naar hun eigen wensen. Zo kan je alles langzaam aan doen en heb je meer tijd om te sparen voor jouw droomhuis. Maar renoveren, hoe begin je daar nu aan?

Totaalrenovatie

Soms kan het zijn dat een huis er echt niet goed aan toe is en dat het echt volledig gerenoveerd moet worden, dit noemt men dan een totaal renovatie. Hierbij wordt alles vernieuwd zoals deuren, ramen, elektriciteit, badkamer, vloeren en eventueel zelfs een nieuw dak. Vaak duurt zoiets toch wel een jaar, beter dus om nog een tijdje op je vaste woonplaats te blijven wonen zodat de totaalrenovatie rustig kan verlopen.

Architect kiezen

Om het zo vervallen huis om te toveren tot jouw droomhuis, heb je eerst een architect nodig. Hij kan mee plannen hoe jouw nieuwe woning er uit moet zien en kan jou voorzien van de nodige bouwvergunningen en documenten die je nodig hebt om een huis te mogen renoveren. Daarna kies je samen met de architect aannemers uit die dan ook effectief alles gaan uitvoeren. Je kan kiezen voor verschillende aannemers per onderdeel of je kan evengoed alles door 1 aannemer laten doen.

Prijs

Een renovatie maak je eigenlijk zo duur of zo goedkoop als dat je het zelf wil. Ga je bijvoorbeeld voor een sleutel op de deur formule waarbij je zelf niets meer moet doen? Heel leuk en mooi natuurlijk maar wel een pak duurder dan wanneer je bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf doet. Doe ook een grondige zoektocht naar materialen en vergelijk, zo kan je je soms heel wat besparen. Bovendien zijn er allerlei premies en subsidies die je kan aanvragen voor het renoveren van je huis die je toch ook weer heel wat euro’s kunnen besparen. Meer weten? Allerlei info over bouwen vind je hier op http://www.gwvakken.nl/.

5/5 - (1 stemmen)

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb