Gwvakken.nl

De functies van wandpanelen

Deel artikel

Lees hier over de functies van wandpanelen voor in huis. Het is zo’n fenomeen wat nooit uit de mode raakt. Al in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, toen de mensen het interieur stijlvoller gingen maken, realiseerden zij een boekenkast die niet voorover kan kantelen door wandpanelen tegen de muur te monteren. Echter de planken hadden al snel veel meer functies als het plaatsen van boeken.

De grotere verzameling

Één van de functies van wandpanelen voor in huis is het uitstallen van een verzameling. Er is nog een tijd geweest dat de mensen een letterbak aan de muur hingen en in al die kleine vakjes prullaria plaatsten. Echter als de verzamelde objecten iets groter waren paste het niet in de vakjes van de letterbak. Daarom kwam al snel de vitrinekast in huis. In principe was dat meer meubilair voor in winkels, bijvoorbeeld bij een juwelier ligt alles tentoongesteld achter glas, maar mensen plaatsten dan thuis in een vitrinekast de verzamelde modelauto’s uit. De verzamelde objecten hoeven maar iets groter te zijn, en het is ook in een vitrinekast niet te doen. Uiteindelijk was dan tentoonstellen op planken de oplossing, en dat is dan één van de functies van wandpanelen voor in huis.

Boekenkast met stereoset en tv

Echt klassiek is zo’n hele stelling aan de muur waar ook de aansluiting voor de radio en tv zit. Op één van de onderste planken de radio en tv, daarnaast kortere opbergplanken, en daarboven langere boekenplanken. Die hele wand komt dan optisch een halve meter naar voren omdat het een stelling is van de vloer tot aan het plafond. Vreemd genoeg gaf het weinig werk met het afstoffen, als je het op tekening zou zien dan zou je andersom denken. Praktisch is het als de stelling niet helemaal open zou zijn, maar ook wat opbergmogelijkheden met deurtjes zou hebben. Niet alles is immers even mooi weg te zetten of te leggen. De meest mooie exemplaren van opbergplanken in huis was als het rond de hoek ging. Dus twee muren die haaks op elkaar staan, en dan in het hoekje de opbergplanken. Vooral die kortere opbergplanken naast de tv en radio komen meer tot hun recht als dat doorloopt tegen de andere muur.

Het zal nu nog mooi staan

Zo’n stelling in huis wat rond een hoekje gaat met daarin de radio en tv zou nu nog heel mooi staan. Het is enkel van belang dat je de kabels goed wegwerkt zodat het niet rommelig staat. Dan zit je nog wel met de andere planken, je moet dan iets verzinnen voor de functies van opbergplanken voor in huis.

Bron: atmyhome

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb