Gwvakken.nl

Dakkapel laten plaatsen

Deel artikel

Er zijn verschillende aanbouwen die iemand aan zijn huis kan laten bouwen. Hij kan bijvoorbeeld aan de voor of achterkant een extra ruimte laten bouwen, maar ook bovenop het huis de zolder laten uitbouwen. Deze uitgebouwde zolder wordt dan uitgebouwd vaak met een dakkapel. In deze tekst gaan we kijken wat een dakkapel precies is en waarom iemand een dakkapel zou willen laten plaatsen. Wat zijn nou precies de voordelen aan het plaatsen van een dakkapel?

Wat is een dakkapel?
Een dakkapel is dus een soort uitbouw van de zolder. In de meeste gevallen is de zolder een extra kamer boven in het huis. Bij huizen met een puntdak, ligt de zolder dus precies in deze punt en daardoor heb je aan beide kanten van de zolder een schuine muur. Dit zorgt voor een kleinere ruimte dan wanneer dat een rechte muur was geweest. Deze muren kunnen uitgebouwd worden in de vorm van een dakkapel. Bij een dakkapel wordt de muur naar buiten uitgebouwd en bouw je dus een nieuw raam die een stuk verder zit. Hierdoor krijg je een rechte muur aan een kant van de zolder en ontstaat er een hoop meer ruimte. Het is vaak ook mogelijk om beide kanten van het dak uit te laten bouwen. Er ontstaat dan op die manier dus nog meer ruimte op de zolder.

Waarom een dakkapel?
Allereerst is een reden van het uitbouwen van een dakkapel dus door de ruimte die er ontstaat. Aan een of beide kanten wordt de schuine muur voor een gedeelte recht gemaakt waardoor je dus veel meer ruimte hebt en ook aan de muren recht kan staan in plaats van moet buigen voor de schuine muur. Ook ontstaat er ligt in de kamer. Een zolder zelf heeft in de meeste gevallen geen of weinig ramen. Met een dakkapel creëer je aan een of beide kanten grote ramen die zorgen voor veel licht. Je kan op die manier een volwaardige kamer maken van de zolder in plaats van dat dit een soort opslagruimte wordt bovenin het huis. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor als er kinderen zijn. De kinderkamer wordt de klein en daardoor wordt er door middel van een dakkapel een kamer gemaakt van de donkere zolder. De zolder wordt hierdoor een stuk lichter en daarnaast is er veel meer ruimte beschikbaar op de zolder waardoor het een volwaardige kamer voor een van de kinderen kan worden.

Tot slot
Een dakkapel is dus een soort uitbouw die iemand kan laten doen van zijn zolder. Door het creëren van een dakkapel wordt een kamer veel groter en daarnaast is er sprake van veel meer licht door het dakkapel. Hierdoor kan de zolder een volwaardige kamer worden in plaats van een opslagkamer. Een dakkapel kan dus ook aan beide kanten van het huis geplaatst worden en zelfs aan beide kanten tegelijk. Op die manier wordt de kamer nog groter en uiteraard ook nog lichter door de vele ramen die er aanwezig zijn.

Bron: designlife.nl

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb