Gwvakken.nl

4 dingen die jij moet weten over een cv-ketel

Deel artikel

Waarschijnlijk is dit iets waar je (net zoals vele anderen) niet vaak over nadenkt: je cv-ketel. Toch is het handig om hier het een en ander van te weten. Om jouw kennis te verrijken, noemen wij 4 dingen die jij moet weten over het hebben van een cv-ketel.

Onderhouden = langer en veiliger

Wat belangrijk is en je waarschijnlijk wel een beetje realiseert, maar actie ondernemen er meestal bij in schiet is dat je cv-ketel regelmatig onderhouden moet worden. Als je dit (blijft) uitstellen dat kan dit allerlei ongemakken en zelfs gevaren met zich meebrengen. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van storingen. Deze kunnen ervoor zorgen dat jouw ruimte niet goed verwarmd wordt en er geen warm water meer is. Het kan ook zo zijn dat onderdelen langzamerhand verteren en zelfs kunnen zorgen voor brand. In het ergste geval gebeurt er iets wat je niet direct door hebt, zoals een gaslek of koolstofmonoxide lek. Het is dus echt belangrijk om je ketel regelmatig (1x per jaar of 1x per 2 jaar) te laten onderhouden door een professioneel bedrijf. Is je ketel goed onderhouden? Dan heeft dit onder andere de volgende voordelen:

  • Je cv-ketel gaat langer mee;
  • Storingen worden uit de weg gegaan;
  • Mogelijke reparatiekosten worden beperkt;
  • Mogelijke reparatiekosten worden beperkt.

Huren of kopen

Blijkt het dat jouw cv-ketel toe is aan vervanging? Dan heb je de keuze om te gaan voor een huurketel of kun je een ketel (cv-ketel of hr-ketel) kopen. Er zit een klein verschil tussen huren of kopen. De eenmalige kosten voor kopen is een stukje hoger dan de eenmalige kosten van een huurketel. Verder zitten er 2 dingen bij een huurketel wel inbegrepen, waar je bij een koop ketel zelf de verantwoording voor hebt. Het eerste is dat er bij huur een storingsdienst bij inbegrepen zit. Dat is niet zo wanneer je een ketel koopt. Bij het kopen van een ketel heb je over het algemeen wel 2 jaar garantie. Het tweede dat wel bij een huur ketel inbegrepen zit en niet bij het kopen van een cv-ketel is onderhoud. Denk hierbij aan reparatiekosten en vervanging van onderdelen of de gehele ketel.

Heb je met spoed een nieuwe ketel nodig? Dan is het altijd mogelijk om te kiezen voor een spoedvervanging binnen 48 uur. Tenminste, bij Feenstra is dit in ieder geval zo!

Online cv-ketels vergelijken

Wil je naast het advies van de monteur zelf onderzoek doen naar een nieuwe ketel? Er zijn online genoeg vergelijkingstools te vinden. Zo bied Feenstra onder andere de mogelijkheid om cv-ketels met elkaar te vergelijken via de cv-ketel vergelijker op hun website. Hiernaast kan het ook interessant zijn om een kijkje te nemen op de website van de Consumentenbond. Vrijwel elk jaar testen zij een aantal cv-ketels/hr-ketels en hieruit selecteren zij een top drie die de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Geen installatiekosten

Wist je dat Feenstra geen cv installatie kosten berekend? Als je bij deze professional een ketel aanschaft installeren zij deze voor niks. Het prettige is dat je ook een op maat gemaakt advies voor je kunnen uitbrengen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en welke ketel écht bij jou past!

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb