Gwvakken.nl

Wat is een vloerverwarming verdeler?

Deel artikel

Wereldwijd worden vloerverwarming verdelers steeds populairder. Er zijn veel verschillende vloerverwarmingssystemen beschikbaar en in elke kamer in het huis of in commerciële gebouwen is het toepasbaar. Vloerverwarming verdelers zijn onder andere geschikt voor badkamers, keuken en voor een verscheidenheid aan verschillende vloermaterialen, waaronder laminaat, tapijt en houten vloeren. Ze worden met succes gebruikt in eengezinswoningen, in flatgebouwen, zakencentra of pleinen, sportfaciliteiten, stadions en openbare en industriële gebouwen. Met een verwarming of koeling met vloerverwarming verdeler, is de warmte gelijkmatig en ze zorgen te allen tijde voor een comfortabele temperatuur. Je profiteert van een optimaal gebruik van energiebronnen en bereikt maximale efficiëntie door hernieuwbare energiebronnen en een warmtepomp te gebruiken. Met een gelijkmatige temperatuurverdeling betekent dat dat de vloerverwarming en -koeling energie bespaart.

Soorten distributeurs
Er zijn twee verschillende soorten vloerverwarming verdelers: elektrisch en water. De beste oplossing voor je gebouw hangt af van je budget en de efficiëntie. Een systeem op waterbasis is ingewikkelder dan elektrisch, maar het is efficiënter in zijn werking. Een elektrisch systeem is eenvoudiger te installeren, maar kost meer om op jaarbasis te werken. Een vloerverwarmingssysteem op waterbasis heeft een aantal leidingen die via een spruitstuk op een ketel zijn aangesloten. Dit circuleert het warme water door de vloer om de ruimte te verwarmen. Omdat de warmte die wordt afgegeven door een vloersysteem gelijkmatiger is verdeeld dan een enkele radiator, kan het systeem water met een lagere temperatuur gebruiken. Het is dus een efficiëntere manier om je huis te verwarmen. Dit is van toepassing in stenen huizen, betegeld, maar niet met vloerbedekking. Aan de andere kant gebruikt het elektrische systeem draden die onder of in je vloer zijn geïnstalleerd als middel om een ​​ruimte of kamer te verwarmen. Zo kan het een koude, betegelde badkamervloer prima verwarmen. Opties omvatten loszittende bedrading, flexibel genoeg om in kleine of onhandige ruimtes te passen en elektrische kabelsystemen of verwarmingsmatten die je uitrolt om grotere gebieden te bedekken.

Waarom een vloerverwarming verdeler?
er zijn veel redenen waarom men zou moeten overwegen om een vloerverwarming verdeler te gebruiken. Een daarvan is dat het energiezuinig en eenvoudig te onderhouden is. Het gebruik van een dergelijke lage temperatuur ten opzichte van de standaard radiatoren verlaagt de verwarmingskosten. Daarnaast vereist dit systeem weinig of geen onderhoud, waardoor de kosten op de lange termijn dalen. De verwarmingsverdeler is bovendien onzichtbaar en maakt wandruimte perfect vrij van grote radiatoren. Dit geeft je meer ruimte voor andere benodigdheden in huis. Het gebruik van deze verwarmingsoplossingen betekent dat je de verwarmingsniveaus in het gebouw kunt bewaken en regelen, zodat je de gewenste temperatuur kunt kiezen van een specifieke kamer, op specifieke momenten om zo perfect aan je wensen te voldoen. Ten slotte zijn vloerverwarming verdelers de meest kindvriendelijke verwarmingsoplossing die je in huis kunt halen. Een gecontroleerde verwarming met gelijkmatige temperatuur zorgt voor een uiterst comfortabele omgeving. Warmte straalt vanaf vloerniveau, waar de warmte langzaam naar boven stijgt en de kamer gelijkmatig verwarmt. Je profiteert van maximale efficiëntie bij een aangename warmteverdeling en lagere verwarmingskosten.

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb