Gwvakken.nl

Waarom een VCA Basis cursus volgen?

Deel artikel

Het spreekt voor zich dat mensen die werkzaam zijn in verschillende sectoren steevast geconfronteerd worden met bepaalde risico’s. Deze risico’s hebben niet in het minst betrekking tot de veiligheid op de werkvloer… of eerder gezegd tot het gebrek daaraan. Veel mensen zijn zich niet bewust van de risico’s die ze stelselmatig lopen en wat ze precies kunnen of beter gezegd moeten doen om deze risico’s in te kunnen perken. Het volgen van een VCA Basis opleiding kan daar verandering in brengen. Ben jij ook geïnteresseerd in het volgen van een dergelijke cursus? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Wat toont het VCA Basis diploma precies aan?

De VCA Basis opleiding staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. Deze cursus is specifiek bedoeld voor uitvoerende medewerkers welke niet over een leidinggevende rol beschikken. Op het ogenblik dat je het VCA Basis diploma hebt behaald toont dit aan dat je beschikt over alle vereiste basiskennis in verband met veilig en gezond werken. Dit betekent concreet dat je op de hoogte bent van de Arbowet- en regelgeving. Met andere woorden, je slaagt erin om onveilige situaties te herkennen en kan daardoor potentiële arbeidsongevallen voorkomen. Ondanks het feit dat de opleiding in de praktijk niet verplicht is, is het wel zo dat er steeds vaker naar wordt gevraagd. Dit niet in het minst door werkgevers of opdrachtgevers die risicovolle werkzaamheden aan nieuwe werkkrachten willen toevertrouwen.

Hoe kan je de VCA Basis opleiding precies volgen?

Bovenstaande zorgt ervoor dat steeds meer mensen er aan denken om de VCA Basis opleiding te gaan volgen. Dit kan in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan je ervoor kiezen om een opleiding te volgen gedurende één dag. Aansluitend op deze opleiding van één dag wordt dan doorgaans het examen georganiseerd. Op het ogenblik dat je voor dit examen slaagt zal je meteen het B-VCA certificaat toegekend krijgen. Het is echter eveneens mogelijk om zelf  te studeren voor het examen. Dit is mogelijk door het kopen van een boek welke alle theorie bevat, maar kan ook gebeuren middels e-learning. Let op, het spreekt voor zich dat je ook in dit geval altijd het examen dient af te leggen voordat het B-VCA certificaat kan worden ontvangen!

Interesse in het volgen van deze cursus? Ga naar www.in1keervca.nl!

Hoe belangrijk is het volgen van een VCA Basis cursus precies?

Er kan worden vastgesteld dat er elk jaar opnieuw heel wat ongevallen gebeuren op de werkvloer. Onderzoeken hebben aangetoond dat het merendeel van deze ongevallen perfect voorkomen kunnen worden. In het merendeel van de gevallen is het dan ook zo dat deze ongevallen het  gevolg zijn van een gebrekkige kennis met betrekking tot de veiligheid op de werkvloer. Het spreekt evenwel voor zich dat deze ongevallen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. In ieder geval, wil jij er ook honderd procent zeker van zijn dat je tot in de puntjes kan genieten van echt veilige werkomstandigheden? Dan mag het duidelijk zijn dat het volgen van een VCA Basis cursus in de praktijk ongelofelijk interessant kan zijn! Dit is dan ook iets wat voor elke werknemer het overwegen absoluut meer dan waard is.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb