Gwvakken.nl

Vogels onder je zonnepalen

Deel artikel

Wie zonnepanelen heeft zal vast wel eens last hebben van vogels. Dit zal dan vooral gaan om vogels die over komen vliegen en poepen net wanneer ze toevallig boven de zonnepanelen zitten. Dit is irritant, maar niet zo heel erg. Wat vervelender is, is wanneer de vogels zich nestelen onder de panelen, waardoor ze er heel vaak over vliegen.

Dit soort nestjes zijn erg vervelend voor jou als eigenaar van de zonnepanelen en kunnen er voor zorgen dat je aanzienlijk minder opbrengst zal hebben van de zonnepanelen, door de poep die op het oppervlak komt te liggen, maar ook de overlast onder de panelen.

Nest onder de panelen

Duiven onder zonnepanelen, of kraaien onder zonnepanelen komen vaak onder de panelen in de lente. Dan is het er lekker warm en is het er de ideale temperatuur voor het bouwen van een nestje. Door zo een temperatuur zullen de vogels zich prettig voelen en zal het broed proces ook goed verlopen. Problematisch wordt het echter voor de vogels als de temperaturen gaan stijgen naarmate het zomer wordt. In de zomer kunnen de temperaturen namelijk oplopen tot hoger dan de temperatuur van het bloed en dan verlaten de vogels hun nest met de nog niet uitgekomen eieren.

Schade aan de zonnepanelen

Ook kunnen de vogels ervoor zorgen dat er schade komt aan je zonnepanelen. Zo zullen de vogels flink poepen onder de panelen als ze er een nest gebouwd hebben. Als dit zit waar de bekabeling zich bevindt, dan kan dat erg schadelijk zijn. Vogel poep is een beetje zuur namelijk en door dat zuur zullen de kabels aangetast worden wat ertoe leidt dat er kortsluiting kan ontstaan, of wat er toe kan leiden dat een deel van de energie verloren gaat door de slecht geïsoleerde bekabeling, die de stroom naar het stroom net zou moeten vervoeren eigenlijk.

Oplossing

Een mogelijke oplossing is het voorkomen dat de vogels onder de zonnepanelen kunnen komen. Dit kan door het installeren van bepaalde palletjes aan de zijkant van de panelen. Hierdoor kan er wel nog gewoon lucht onderdoor komen, wat erg belangrijk is voor de ventilatie van de panelen en daarmee ook de temperatuur welke goed moet blijven voor een hoger rendement. Vogels worden door deze palletjes echter wel gestopt en zo kunnen ze dus niet onder je zonnepanelen zomaar een nestje gaan bouwen, wat voor zowel de vogel als voor jou beter is.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb