Gwvakken.nl

Verschillende soorten vloeren

Deel artikel

Ga jij binnenkort jouw droomhuis bouwen óf je huidige woning verbouwen, dan is dit dé perfecte kans om een daarbij passende vloer te vinden. De vloer is namelijk een belangrijk onderdeel van je woning en heeft een grote invloed op de sfeer binnen je woning. Zeker bij een kleine woning kan een verkeerde (kleur) vloer de ruimte opeens veel kleiner laten lijken. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Het zou tenslotte jammer zijn wanneer achteraf blijkt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. In deze blog zullen daarom verschillende materialen uitgelicht worden.

Een vloer van hout

Wanneer je kiest voor een landelijke, moderne óf hedendaagse inrichting kiest, dan zou je kunnen kiezen voor een houten vloer. Een houten (parket) vloer straalt namelijk veel warmte uit, en dit past hier perfect bij.

Een gietvloer

De laatste jaren zie je gietvloeren steeds meer opkomen. Naast het feit dat een gietvloer bij verschillende interieurstijlen past, heeft het ook nog eens veel voordelen. Zo zijn gietvloeren ontzettend duurzaam, je zult dus niet snel last hebben van slijtage of smerige vlekken. Ook zijn gietvloeren eenvoudig schoon te houden, zou kan een gietvloer zowel nat als droog gereinigd worden.

Een betonvloer

Gaat je voorkeur uit naar een industriële stijl, dan zou je kunnen kiezen voor een betonvloer. Door voor een betonvloer te kiezen voeg je een stoer karakter toe aan je woning. Dit stoere karakter kun je nog verder benadrukken door te kiezen voor meubels van materialen als metaal en ijzer.

Tapijt

Wanneer je veel waarde hecht aan een comfortabele vloer, dan zou je kunnen kiezen voor een tapijt óf vloerbekleding. Naast het feit dat vloerbedekking óf tapijt erg comfortabel en warm aan je voeten is, werkt het ook nog eens geluiddempend. Kies je voor een tapijt, dan zou je deze nog weer mee kunnen nemen mocht je op den duur gaan verhuizen. Echter heeft een tapijt wel een groot nadeel, zeker is het erg vlekgevoelig, zeker wanneer het een lichte kleur betreft. 

Mocht je nog vragen hebben óf interieuradvies in Twente zoeken? Neem dan contact op met Wessels Wonen.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb