Gwvakken.nl

Plafondplaten monteren

Deel artikel

Soms heb je in huis onvoldoende ruimte om kabels en buizen weg te werken of zoek je gewoon een nettere manier om deze kabels en buizen weg te kunnen werken. Je kan ervoor kiezen om dit onder de grond of via de muren te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een tweede plafond te nemen. In deze tekst gaan we kijken wat plafondplaten precies zijn en waarom het handig kan zijn om een tweede plafond te nemen.

Plafondplaten

Met plafondplaten creëer je dus eigenlijk een soort tweede plafond. Iets lager dan het originele plafond wordt een geraamte gecreëerd waar je de plafondplaten in kan hangen. Wanneer je de platen hebt opgehangen, lijkt het net alsof er maar een plafond aanwezig is. Hierdoor creëer je dus een soort ruimte tussen het plafond en de plafondplaten. De plafondplaten liggen op de geraamte en kunnen dus omhooggeduwd worden. De plafondplaten zijn los van elkaar en kunnen dus ook los van elkaar omhooggeduwd worden. De ruimte tussen de beide plafonds kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Omdat de platen per stuk omhooggeduwd kunnen worden, kun je dus ook altijd bij de ruimte komen op de plek waar jij op dat moment iets wil doen.

Waarom plafondplaten?

Met de plafondplaten creëer je dus een extra ruimte boven het hoofd, maar wat kun je nou precies met die ruimte? Je kan er een hoop kanten mee op. Allereerst kun je de ruimte gebruiken als opslagruimte. Natuurlijk is het zo dat erg zware spullen niet op het plafond kunnen staan, maar wanneer je kiest voor kleinere spullen dan is de mogelijkheid hiervoor zeker aanwezig. Ook kun je de ruimte veel gebruiken om kabels en buizen weg te werken. Kabels en buizen kunnen zorgen voor een minder fijn uitzicht en wanneer je deze dan op een nette manier kan wegwerken, is dat altijd een voordeel. De kabels en buizen worden door het tweede plafond aan het zicht onttrokken en zijn daardoor niet zichtbaar. Ook kun je het plafond gebruiken als afwerking. Een plafond mooi maken kan soms een hoop werk zijn. Ook kan het plafond wellicht niet meer in goede staat zijn. Je kan er dan voor kiezen om het gehele plafond op te knappen, maar je kan er ook voor kiezen om een tweede plafond er onder te hangen. Op die manier heb je alsnog een mooi plafond, maar scheelt het een hoop werk.

Tot slot

Een tweede plafond gemaakt van plafondplaten is dus een ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar een beetje extra ruimte om spullen op te bergen, wanneer je zoekt naar een oplossing van kabels en buizen die in de weg zitten, maar ook wanneer je het plafond wil opknappen.

Bron: deurenweb.nl

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb