Gwvakken.nl

Maak van jouw tuin een pareltje met mooie kunststof openslaande tuindeuren

Deel artikel

Je hebt er lang op gewacht. De afgelopen tijd heb je gespendeerd, regendruppel tellend voor het glas van je ruiten. En als je dan al buiten was, kwam je terug met coupe windhoos. Nee, mooi weer, dat had je niet. Tot nu! De zon is eindelijk gaan schijnen en je wilt maar een ding; naar buiten! Alleen ben jij helaas niet de enige die naar buiten wilt, maar zo zijn er nog honderden, zelfs honderdduizenden andere Nederlanders met dezelfde wil. Dit zorgt voor enorme drukte in de steden, in parken, op het strand en ga zo maar door.

Naast erop uit in eigen land, willen we ook weer genieten van die heerlijke Spaanse paella en die versgebakken pizza in ons favoriete vakantieoord. Of wat dacht je van een heerlijke cocktail op Zakynthos? Het kan weer allemaal, alleen dit is niet zonder risico natuurlijk. Echter is hiervoor een simpele oplossing; Staycation! Nu denk je vast; ”allemaal leuk en aardig, maar ik zie het echt niet zitten om hele dagen in die tuin van mij te zitten”. Dat is vanaf nu verleden tijd! Je kunt namelijk van je tuin een pareltje maken door het aanschaffen van kunststof tuindeuren. Maar wat komt hierbij kijken en waar moet je rekening mee houden?

De soorten


Voordat je een kunststof tuindeur aanschaft is het natuurlijk van belang om kennis te hebben van de verschillende soorten. Zo heb je namelijk; de kunststof schuifpui en kunststof openslaande deuren. Een kunststof schuifpui is een schuifdeur, wat volledig in de muur van het huis is verwerkt. Door een schuifpui creëer je een glazen wand waardoor je uren naar je tuin kan gluren. Zo heb je ook kunststof openslaande deuren. Dit is vergelijkbaar met een schuifpui, echter i.p.v. de deur te openen door te schuiven, klappen deze deuren open zoals een normale deur.

Let op!


Voordat je kunststof tuindeuren aanschaft (ongeacht een kunststof schuifpui of kunststof openslaande deuren) is het van belang om te bepalen welke soort tuindeur je kiest. Hiermee moet je namelijk rekening houden met het feit dat de muur, waar de deur ongeplaatst zal worden, een draagmuur kan zijn. Dit houd in dat je van te voren goed moet uitzoeken of het überhaupt mogelijk is om een tuindeur aan te schaffen.

Bron: https://dhk-kozijnen.nl/ 

Daarnaast is het van belang om de grootte van de deur te bepalen. Je heb deze deuren namelijk in allerlei soorten en maten. Echter, kan het bij openslaande deuren natuurlijk zo zijn, dat de tuin niet voldoende groot is om de deuren volledig open te laten slaan. Tot slot is het van belang dat je ten alle tijden een professional inhuurt voor de plaatsing van de deur. Dit, om lekkages en constructiefouten te voorkomen. Je wilt immers niet dat je staycation eindigt in een worstcation.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb