Gwvakken.nl

Hierom staat een heftruck certificaat goed op je CV!

Deel artikel

Een officieel erkend heftruck certificaat halen is iets waar steeds meer werknemers in de bouw, industrie en in de transportbranche voor kiezen. Daarnaast volgt een toenemend aantal mensen ook een hoogwerker opleiding. Zeker als je op zoek bent naar een andere baan, jezelf verder wilt professionaliseren of je CV wilt boosten, kun je door een heftruck certificaat te halen en/of een hoogwerker opleiding te volgen veel bereiken. Maar wat zijn eigenlijk de grootste voordelen van een heftruck certificaat halen? Wat is de meerwaarde van een heftruck certificaat halen als aanvulling op jouw CV? In dit artikel gaan we in op deze vragen!

Je toont met een heftruck certificaat of hoogwerkerdiploma aan dat je veilig kunt werken


De meest interessante meerwaarde van een heftruck cursus of een hoogwerker opleiding voor je CV, is dat je eventueel toekomstige werkgevers hiermee kunt laten zien dat je als kersverse kandidaat veilig je werk kunt uitvoeren. Personeel dat goed geschoold is wordt, zeker in de industriële sector, de bouw en de logistieke sector, enorm gewaardeerd. Als hun personeel goed geschoold is, is de kans op ongelukken namelijk een stuk kleiner. En ongelukken en onveilige situaties op de werkvloer kun je als bedrijfsleider niet gebruiken.

Nog los van al het menselijk leed dat hierdoor wordt veroorzaakt, leiden ongelukken ook tot veel economische schade en omzetverlies. Denk hierbij aan vervangingskosten voor personele als een medewerker in het ziekenhuis terecht komt of uitvalt, maar ook aan reparatiekosten en schadekosten na een ongeval. Vandaar dat een heftruckdiploma op de CV erg aanspreekt en je een voorsprong geeft op eventuele concurrenten op de arbeidsmarkt!

Werknemers met diploma’s doen hun werk efficiënter


Naast veiligheid is ook efficiëntie een plus als je op je CV kunt zetten dat je beschikt over een heftruckcertificaat. Tijdens cursussen en opleidingen voor de heftruck leer je namelijk om deze machines slim en efficiënt te gebruiken. Je leert allerlei trucjes en praktische vaardigheden om goed en verstandig met een heftruck om te gaan. Hierdoor kun je sneller en beter werken en is de kans op schadegevallen – bijvoorbeeld doordat pallets uit stellingen vallen of de heftruck verkeerd wordt gebruikt – een stuk kleiner.

Je laat met een of meer diploma’s zien dat je je wilt (blijven) bijscholen


Voor werkgevers is er geen idealere werknemer, dan een personeelslid dat bereid is om zich (blijvend) te laten bijscholen. Beschik je over en heftruckcertificaat, dan laat je zien dat je een positieve instelling hebt en graag over de meest actuele praktische en theoretische info wilt beschikken om je werk goed te kunnen doen.

Je kunt je heftruck technisch beter onderhouden


Het fijne aan een heftruckcertificaat is ook dat een van de onderdelen van dit soort cursussen een technische inspectie is van de machine. Je leert tijdens een heftruckopleiding om het voertuig preventief n periodiek te inspecteren op mogelijke (technische) gebreken. Werknemers vinden prettig als hun personeel over dit soort praktijkkennis beschikt, omdat hiermee schade en ongevallen voorkomen kunnen worden. Redenen genoeg dus om een certificaat voor heftruck rijden te halen en op je CV te zetten.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb