Gwvakken.nl

Een nieuwe woning die helemaal aan je wensen voldoet

Deel artikel

Ben je op zoek naar jouw droomhuis, maar krijg je deze maar niet gevonden? Heb je hele specifieke eisen waar geen een woning aan voldoet? Dan kan een nieuwbouwwoning waarschijnlijk de uitkomst bieden. Doordat het huis nog wordt gebouwd, kun je deze helemaal naar je eigen smaak inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen keuken inrichten, andere tegels voor je badkamer kiezen en een aanbouw toevoegen. Zo heb je binnen de kortste keren jouw droomhuis dat helemaal aan je wensen voldoet.

Maak gebruik van meer- en minderwerk

Door het toepassen van meer- en minderwerk kun je de woning volledig naar eigen wens laten aanpassen. Vaak biedt de bouwer een meer- en minderwerklijst. Bij meerwerk gaat het om extra werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitbouw, extra raampartijen, andere betegeling of extra stopcontacten. Niet alleen meerwerk is mogelijk, maar ook minderwerk. Zo kun je een aantal werkzaamheden weg laten, zoals het schilderen of stucwerk. Bespreek met de bouwer wat de mogelijkheden zijn en maak daarnaast ook duidelijke afspraken over de prijzen.

Het meer- en minderwerk kun je meefinancieren 

Een groot voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je 100% van het meer- en minderwerk kunt meefinancieren bij je hypotheek. Bij bestaande bouw is dit vaak slechts maar 60 tot 80%. Dit is een van de redenen waarom een nieuwbouwwoning financieel aantrekkelijk is. 

Controleer prijzen en onderhandel

Vaak staan op de lijst van de bouwer de verschillende prijzen vermeld. Maak hier duidelijke afspraken over en ga bijvoorbeeld niet akkoord met een nader te bepalen prijs. Ook is het mogelijk om te onderhandelen over bepaalde zaken als je het niet eens bent met de prijs. Zorg ook dat je de opties van de werkzaamheden zo duidelijk mogelijk en specifiek overlegd worden. Maak afspraken over het gebruik van materialen, de oplevering, deadlines en hoe alles in z’n werk zal gaan. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. 

Een compleet nieuwe woning

Het is dus mogelijk om een woning compleet naar jouw wensen aan te passen. Niet alleen binnenshuis kun je veranderingen doorvoeren, maar ook buitenshuis is dit mogelijk. Zo kun je ook zelf je eigen tuin ontwerpen, of deze laten ontwerpen. Heb je groene vingers? Kies dan bijvoorbeeld voor een tuin met veel groen en planten. Toch liever een onderhoudsvrije tuin? Dan kun je veel bestrating in je tuin laten aanleggen. Zo heb je een huis én tuin waar je jaren gelukkig mee bent. 

Rate this post

Gerelateerd nieuws

GW Vakken
Bouw

Bouw weetjes

Op Gwvakken.nl worden diverse bouw weetjes gegeven over diverse onderwerpen. Zo proberen wij iedere week weer een nieuw blogbericht online te plaatsen met leuke en

Huis verbouwen tips
Verbouwen

Tips huis bouwen of verbouwen

Een eigen huis bouwen of verbouwen, het hoort dezer tijd tot één van de puntjes op de checklist. Door een eigen huis te bouwen heb